sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Suhde itseesi on ohittamaton

Kun lopettaa etsimästä hyväksyntää itsensä ulkopuolelta muista ihmisistä ja saavutuksista, alkaa energiaa vapautua yhä enemmän elämästä nauttimiseen ja sen käsittämättömän tarkoituksenmukaisten ja hienopiirteisten yksityiskohtien huomioimiseen. Suurin osa maailman ihmeistä on silmiemme ulottuvissa joka hetki, kun käännämme katseemme vain oikeaan suuntaan tai rupeamme katselemaan uusin silmin. Kaunein kukka kasvaa takapihallasi, hyväilevin tuuli odottaa sinua kotiovellasi. Ei muutos lähde liikkeelle ulkoisia palikoita järjestellen, ostamalla matka maapallon toiselle puolelle tai etsimällä elämälle mielekkyyttä toisilta ihmisiltä saadun huomion kautta. Se lähtee sinun sisältäsi.

Itseään lähemmäs pyrkivä ihminen on kaunis, koska hän on avoinna elämältä saadulle lahjalle. Huomioimalla omat tunteet, ajatukset ja tarpeet ilman arvottamista on mahdollisuus tutustua ihmiseen joka olet, ihmiseen joka reagoi väsymällä, suuttumalla tai tuohtumalla ulkomaailman vaatimuksiin. Silloin sinulla on myös mahdollisuus ymmärtää ja  hoitaa itseäsi ja antaa anteeksi. Et enää etsi hyvitystä menneisyyden menetyksille ja kivuille muista ihmisistä ja ihmissuhteista vaan haluat liittyä toiseen siitä ilosta että saat jakaa elämän hänen kanssaan. On selvä että etsimme toisistanne myös hoivaa ja huolenpitoa, mutta tutustumalla maisemiin josta tulet ja sisäiseen lapseesi, joka sinussa aina on oleva, ymmärrät myös paremmin ettei nykyhetki ole velkaa menneisyydelle, mutta se voi luoda armollisempaa tulevaa aikaa

Me olemme itsemme seurassa viimeiseen henkäykseen. Olemme itsemme seurassa alati, silloinkin kun pakenemme ajatuksiamme. Suhde itseemme on tärkein ihmissuhteemme ja se on ohittamaton. Voit heivata ihmisiä elämästäsi, mutta se ei ole ratkaisu kasvukipuihisi, voit sekoittaa pääsi päihteillä, mutta et voi estää kohtaamista itsesi kanssa pään selvetessä. Voit hylätä itsesi ja jättää potentiaalisi käyttämättä, mutta se on kalleimman lahjan, elämäsi, hukkaan heittämistä. Katso itseäsi, olet ainutlaatuinen. Elämä soi sinussa.

1 kommentti: