sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Hoitava kohtaaminen

Keskustelin eilen pitkään uuden ystäväni,  ihanan viisaan naisen kanssa.  Elämä on kutsunut meidät molemmat satutettujen auttajiksi.  Omien kipujemme kautta meillä on mahdollisuus ja uskallus kohdata myös muiden haavat ja auttaa niiden paranemisessa. On huima tunne kun saa uppoutua keskusteluun kaltaisensa kanssa. Kun jakaa tarpeeksi monta yhteistä nimittäjää, soljuu  keskustelu eteenpäin  kasvaen suuremmaksi ja hoitavammaksi. Kahvihetkestä kasvoi iltahetki, kohtaamisesta monioksainen puu, joka jäi versomaan. Kun astuin ulos lämpimään syysiltaan koin onnea ja kiitollisuutta.

Samoin kuin sopivan parisuhteen löytämiseen, on myös sopivan ystävän löytämiseen hyvä tiedostaa itsestään asioita. Kenestä vain ei ole ystäväksi kenelle vain. Puhutaan aallonpituuksista, sielunsiskoudesta tai -veljeydestä, synkkaamisesta ja klikkaamisesta. Happoradion biisissä lauletaan: "Puhu äänellä jonka kuulen, sanoilla joita ymmärrän".  Eilen minä sain kohdata tällaisen ihmisen, naisen joka kuuli ja näki minut ja jolle pystyin kertomaan asioita, joita en ole uskaltanut sanoa itsellenikään aiemmin.

Kuinka siis löytää ihminen, joka voisi olla läheinen? Älä odota että "olisipa minulla joku" vaan ole joku jollekin. Anna maailmalle parhainta itsestäsi. Liiku paikoissa jossa viihdyt, asioiden äärellä jotka saavat sinut kukoistamaan. Ota yhteyttä ihmisiin, jotka kiinnostavat sinua ja luota tunteisiisi. Mene asia edellä eteenpäin. Yhteiset foorumit keräävät ääreensä samalla tavoin ajattelevia ihmisiä. Älä mieti mitä haluat vaan mitä voit antaa. Se ei tarkoita sitä, että unohtaisit itsesi vaan sitä, että antamalla muille parhaintasi sinulla on mahdollisuus kokea rakkautta enemmän. Anna niin sinulle annetaan. Ja kun annat muille kauneintasi, sinun on myös mahdollisuus tunnistaa itsesi. Näin löydät helpommin myös ystäväsi.

torstai 2. lokakuuta 2014

Vetovoima kertoo että olet pääsemässä lähemmäksi itseäsi

Free Digita photos Gub Gib
Olet havainnut henkilön, joka herättää sinusta kiinnostusta, innoitusta, himoa tai kaipuuta. Olet ehkä ensisilmäyksellä jo tuntenut yhteyden tai ajan myötä saanut kasvaa vahvempaan tietoisuuteen siitä, että muodostatte yhdessä jotain, josta voi syntyä ainutlaatuista tietoisuutta, eheyttä tai nautintoa. On ihana mysteeri huomata, että emme pysty aina selvittämään itsellemme, mistä kiinnostus nousee tai mitä se meissä palvelee.  Suuri osa ihmissuhteisiin liittyvistä sisäisistä motiiveistamme liittyy menneisyyteemme ja siellä tapahtuneisiin keskenjääneisiin asioihin. Haluamme ikään kuin saattaa asiat loppuun, ratkaista arvoituksen tai salaisuuden.  Se ei tarkoita kuitenkaan että kulkisimme sokeasti toisiamme päin ymmärtämättä syitä käyttäytymisellemme. Ihailemani ja usein siteeraamaani terapeutti Robert Burney on sanonut tämän viisaasti: ”Kaksi ihmistä, jotka tietoisesti pyrkivät kohti toisiaan, voi olla todella kaunis kokemus."

Kun koet toisen ihmisen viehättävän ja tunnet vetovoimaa häntä kohtaan, on kyseessä aina tunnistaminen. Kun tunnet toisessa korvaamattomuutta ja ainutlaatuisuutta, jota haluat koskettaa, olet samalla itsesi äärellä. Ihastuksen, ilon ja tunnistamisen tunteet kertovat siitä, että olet saanut yhteyden omaan sisäiseen maailmaasi ja tämä toinen ihminen on siinä oppaanasi tai herättäjänäsi. Tämä on kallisarvoinen, havahduttava lahja. Tulemme näkyväksi itsellemme toistemme kautta.

Ihmisten välinen vuorovaikutuskenttä on pyhä, mutta sen voi myös pilata helposti. Yhteenkään ihmiseen ei voi hypätä pää edellä hetkessä sisään, tutustuminen vaatii aikaa, vaikka henkilö tuntuisikin tutulta alusta alkaen. Miten tämä ihminen katsoo minua, kuinka hän ottaa minut huomioon? Onko hän kiinnostunut enemmän itsestään kuin yhteyden syntymisestä välillämme? Millaista meillä on yhdessä? Ohittaako hän tarpeeni? Kuinka herkkyytemme kohtaavat? Onko minun hyvä olla itsessäsi tämän ihmisen seurassa? Millaisen energian muodostatte yhdessä?

Jos sinusta tuntuu että olet väärässä seurassa, niin todennäköisesti olet. Ihmisten välisestä viestinnästä vain 30 % käydään sanojen kautta. Aistit ovat suuri rikkautemme ja niissä on sanojen ulottumattomissa olevaa viisautta. Luota siis siihen mitä tunnet, näet, haistat, maistat ja koet itsessäsi. Jotta voit tietää mitä kaipaat ihmissuhteilta, tulisi sinun ensin kuitenkin tuntea itsesi. Silloin on helpompi löytää läheinen, mutta myös sanoa hyvästit, kun sen aika on.

Kuinka siis löytää näitä arjen enkeleitä, joiden kanssa itsestään voi löytää kätkettyjä aarteita? Pidä silmäsi ja sydämesi auki, älä pelkää kohdata ihmistä. Usko ihmeeseen. Lähetä tilaus maailmankaikkeudelle. Luota tunteisiisi vaikkeivat niiden viestit aina sinua miellytäkään. Hymy valaisee sinut myös sisältäsi, ohjaa matkaasi ja aukaisee vastaanottamaan myös muiden läsnäolon. Kulje paikoissa jotka sinua miellyttävät. Tee asioita joista saat riemua. Kohtaa ihmiset ilman ennakkoluuloja, se on usein vaikeaa, mutta mahdollista. Anna aidon kauneutesi näkyä, roolit ja naamiot estävät kohtaamisen syntymisen. Muista myös, että jokainen ansaitsee toisenkin mahdollisuuden, aivan kuten sinäkin.

Jos erehdyit luulemaan tämän kirjoituksen käsittelevän vain romanttisia suhteita, olet väärässä. Kasvattava suhde on mikä vain ihmissuhde, joka saa sinut kukoistamaan.