maanantai 19. helmikuuta 2018

Läheisyys onnistuu vain aidon kohtaamisen kautta

Vuorovaikutuksessa tulemme näkyviksi toisillemme. Se, kuinka vahva yhteys välillemme kasvaa, on pitkälti kiinni siitä, miten paljon olemme valmiita antamaan itsestämme. Aina oma yrittäminen ei kuitenkaan riitä. Jos toinen näkee sinut ainoastaan omien tarpeidensa kautta tai pyrkii hyötymään suhteestanne, ei  aidolle kohtaamiselle jää tilaa. Silloin kannattaa ottaa etäisyyttä, jottei joutuisi manipuloinnin ansaan.

Aina ei ole helppoa tunnistaa toisen vääriä vaikuttimia. Mitä läheisempi ihminen on, sitä helpommin eksymme tekemään vikaan meneviä tulkintoja toisen käyttäytymisestä. Kiltit ja sopeuttavat ihmiset ovat alttiimpia näkemään myös muut ihmiset hyvinä. Toiseen luottamisessa ei ole mitään pahaa, se on toisen arvostamista,

Sinun kannattaa kuitenkin olla varuillasi seuraavien merkkien edessä.



  • Ensimmäinen lienee oma varoituskello. Meillä kaikilla on intuitio, joka varoittaa meitä, jos vain olemme herkkiä sen äänelle. Jos yhä uudelleen sorrut selittelemään itsellesi toisen huonoa käytöstä, on jossain todennäköisesti oikeasti vikaa.

  • Kun huomaat, että tavatessanne toinen ei ole sinusta kiinnostunut, vaan katse harhailee muualla puhuessasi itsestäsi, voit olla aika varma, kummasta kaverisi on enemmän kiinnostunut, sinusta vai itsestään. Kuuntelemista sanotaan tärkeimmäksi keskustelutaidoksi.


  • Jos joudut olemaan varpaillasi toisen läsnä ollessa, koska hänen miinakenttänsä vaatii huomiotasi,  et voi olla näkyvä itsenäsi ja ajatuksinesi. Rakkaudellinen ystävyys viestii hyväksyntää.

  • Jos kaverisi on kiinnostunut enemmän vastoinkäymisistäsi kuin iloitsee menestyksestäsi, kannattaa pohtia, missä on yhteydenpidon motiivit. Hyvässä suhteessa tuetaan murheissa, mutta riemuitaan myös onnistumisesta ja saavutuksista. 


2 kommenttia: