torstai 28. kesäkuuta 2018

Orgasmin onni


Kuva: Tiina Pystynen, julkaistu Hesarissa joskus aikoja sitten.
Kesäkuun hekumallisin  klikkiotsikko oli mullistava tutkimus siitä, miksi naiset eivät tule eli eivät saa orgasmia. Hieman ihmettelin mitä ihmeellistä tuloksessa oli,  eli tiedossa siitä, että orgasmi on helpompaa saavuttaa kun hellittää arjen vaatimuksista, päivän ostoslistasta ja ajatuksesta: "Jos joku nyt kuitenkin kuuntelee jossain?" Muistan nimittäin jo kolmenkymmenen vuoden takaa aivan samat neuvot erilaisista seksioppaista, jota tykkäsin lukea parikymppisen intohimolla.

Irtipäästämiseen tarvitaan heittäytymistä. Näin on henkisen, mutta myös fyysisen yhteyden havittelun kanssa. Jos fokus on jatkuvasti  jossain muualla kuin tässä, ei ole läsnäolon mahtavaa voimaa:  parasta paikkaa, johon kadota.

Nautinnon oleellinen osa on orgasmi, on hymistelyä väittää ettei sitä tarvita seksiin. Orgasmin kokenut ei siitä hevillä luovu ja orgasmi ei ole mikään: "Ehkä tunsin jotain" -kokemus. Se on kiihotuksen huipennus, tapa kadottaa itsensä nautintoon. Kyllä seksi voi olla tarpeeksi hyvää ilmankin ja itse asiassa, usein kun luovutaan orgasmin jaagaamisesta, se tulee itsekseen omalla tahdilla paremmin kuin jahdattua. Jos et ole kokenut koskaan orgasmia, ei tutkimusretkelle ole milloinkaan liian myöhäistä lähteä, voi olla, ettet vain ole antanut itsellesi mahdollisuutta heittäytyä. Luovu odotuksista, antaudu tunteelle ja vivahteille!

Suorituskeskeinen orgasmiin tähtäävä seksi unohtaa usein ihmisen seksuaalisen monimuotoisuuden ja hienoviritteisyyden. Päämäärä ei ole laukeaminen, vaan matka. Vaikka toki orgasmi voi olla hetken helpotus stressiin, ahdistukseen tai kyllästymiseen. Salainen hetki toimiston vessassa oman itsen seurassa tai vain temppu päästä hetkeksi pakoon yksinäisyyttä. Orgasmin saamisen nopeus tai hitaus ei ole sukupuolesta kiinni, enemmän siinä on kysymys ilmapiiristä ja tunnelmasta.  Jotkut saavat orgasmeja vain puristamalla reisiään yhteen tai vain ajattelemalla kiihottavia ajatuksia.

Kun haluat orgasmeja, tutustu itseesi. Syvenny fantasioihisi, lue tarinoita  tai katso pornoa, se on viihdettä.  Luovu jähmeistä ajatuksista siitä, kuinka sinun pitää saada. Sinä voit kokea orgasmin kuinka se sinulle sopii, kunhan se on omaa tai yhdessä sovittua hyvää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti