sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Hoitava kohtaaminen

Keskustelin eilen pitkään uuden ystäväni,  ihanan viisaan naisen kanssa.  Elämä on kutsunut meidät molemmat satutettujen auttajiksi.  Omien kipujemme kautta meillä on mahdollisuus ja uskallus kohdata myös muiden haavat ja auttaa niiden paranemisessa. On huima tunne kun saa uppoutua keskusteluun kaltaisensa kanssa. Kun jakaa tarpeeksi monta yhteistä nimittäjää, soljuu  keskustelu eteenpäin  kasvaen suuremmaksi ja hoitavammaksi. Kahvihetkestä kasvoi iltahetki, kohtaamisesta monioksainen puu, joka jäi versomaan. Kun astuin ulos lämpimään syysiltaan koin onnea ja kiitollisuutta.

Samoin kuin sopivan parisuhteen löytämiseen, on myös sopivan ystävän löytämiseen hyvä tiedostaa itsestään asioita. Kenestä vain ei ole ystäväksi kenelle vain. Puhutaan aallonpituuksista, sielunsiskoudesta tai -veljeydestä, synkkaamisesta ja klikkaamisesta. Happoradion biisissä lauletaan: "Puhu äänellä jonka kuulen, sanoilla joita ymmärrän".  Eilen minä sain kohdata tällaisen ihmisen, naisen joka kuuli ja näki minut ja jolle pystyin kertomaan asioita, joita en ole uskaltanut sanoa itsellenikään aiemmin.

Kuinka siis löytää ihminen, joka voisi olla läheinen? Älä odota että "olisipa minulla joku" vaan ole joku jollekin. Anna maailmalle parhainta itsestäsi. Liiku paikoissa jossa viihdyt, asioiden äärellä jotka saavat sinut kukoistamaan. Ota yhteyttä ihmisiin, jotka kiinnostavat sinua ja luota tunteisiisi. Mene asia edellä eteenpäin. Yhteiset foorumit keräävät ääreensä samalla tavoin ajattelevia ihmisiä. Älä mieti mitä haluat vaan mitä voit antaa. Se ei tarkoita sitä, että unohtaisit itsesi vaan sitä, että antamalla muille parhaintasi sinulla on mahdollisuus kokea rakkautta enemmän. Anna niin sinulle annetaan. Ja kun annat muille kauneintasi, sinun on myös mahdollisuus tunnistaa itsesi. Näin löydät helpommin myös ystäväsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti