perjantai 16. helmikuuta 2018

Seksuaalisuus on sitä mitä olemme, seksi on sitä mitä teemme

Innostun, virityn, avaudun, kohtaan. Hyvä vuorovaikutus tuntuu nautinnolliselta aivoissa ja leviää sieltä kehoon hyvänolontunteeksi. Olipa kyseessä sitten ystävien tapaaminen tai molemminpuoliseen seksuaaliseen vetovoimaan liittyvät kiinnostus. Hyväksyvä läsnäolo yhdistettynä muihin vetovoimatekijöihin saa ihmisen onnelliseksi. Tuntuu upealta tulla ymmärretyksi, saati kokea molemminpuolista vetovoimaa.

"Seksuaalisuus on sitä mitä olemme, seksi on sitä, mitä teemme."

Lauseen nappasin Sexpon opetusmateriaalista. Täydennän osaamistani tämän vuoden heidän järjestämässään seksuaalineuvojakoulutuksessa.

Kuinka lause auttaa sinua ymmärtämään itseäsi? Omaa seksuaalista historiaa kannattaa tutkia, eikä se tarina ala vasta aikuisuudesta. Olennaista on pohtia koko matkaa lapsuudesta alkaen, kasvatusmaisemaa, tunteiden ilmaisua, ja omien vanhempien parisuhdetta. Mistä oli sallittua puhua, kuinka tunteita osoitettiin? Kunnioitettiinko sinun rajojasi? Mitä opit ensimmäisistä suhteistasi? Kuinka halusi on vaihdellut eri aikoina ja millaiset asiat ovat saaneet sinut innostumaan tai vetäytymään?

Kouluttajamme Patricia Thesleff muistutti, että meidät on kyllä laitettu opettelemaan koulussa kaikki Suomen joet ja järvet, mutta seksuaalikasvatusta ei ole nähty tarpeelliseksi.  Eikä sillä vieläkään ole tarpeeksi tilaa opetussuunnitelmassa. Suurin osa meidänkin opiskelijaryhmässä oli saanut sitä vain parin tunnin verran, hätäisesti ja kiusallisessa tunnelmassa. Kenelläkään ei liittynyt koulussa annettuun seksuaalisuusopetukseen hyviä muistoja, aika kamalaa, ajattelen.  Iloitsen, että Raisa Cacciatore jaksaa pitää seksuaalikasvatuksen merkitystä esillä julkisessa keskustelussa.Tarvitsemme hänen kaltaisiaan loistavia seksuaalisen ilon lähettejä.

Seksuaalisuudestamme voimme jokainen nauttia silloinkin, kun emme voi sitä toteuttaa toisen ihmisen kanssa. Sooloseksi on mainio tapa tutustua omaan itseen ja kehon reaktioihin. Lisäksi  se on takuuvarmaa turvaseksiä. Mausteita itsesi seurassa viihtymiseen löydät verkosta, kirjoista, musiikista ja omista uniikeista ajatuksistasi. Kaikki on mahdollista mielikuvituksessasi. Eikö olekin hienoa! Voisiko sinulla olla seksitreffit itsesi kanssa tänä viikonloppuna?  Puhelin vain pois päältä, lämmin suihku, läsnäolon taikaa ja unelmointia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti