sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Itseohjautuva ja omaehtoinen kehonmieli

Kevään valo valaisee aivan uudella tavalla mielemme näkemään ja kehomme tuntemaan kiinnostavat ihmiset ympärillämme. Olen saanut viime päivinä todistaa montaa uutta romanssia lähelläni ja olla mukana iloitsemassa ystävien hehkutuksesta. Kiinnostus voi alkaa ulkonäöstä, mutta se voi syntyä myös muista lähteistä. Vetovoima syvenee yhteisen viestinnän kautta, jos kaikki muu on otollisesti kohdallaan ja viestinnästähän on sanojen osuus vain 7-30 %. Vaikka verkkopalvelut ovatkin suosittu tapa tavata uusi kiinnostava ihminen, tarvitaan antautumiseen aina myös kohtaaminen, yhteinen kokemus siitä mitä meidän välillemme syntyy, kuinka resonoimme keskenämme?

Viisas kehomme tekee loistavaa yhteistyötä mielemme kanssa ja tästä prosessoinnista syntyy johtopäätös, jota voi olla vaikea sanoittaa, mutta jonka kyllä tuntee: himo ja halu suuntautuvat henkilöön, jonka läsnäolo, tuoksu ja tapa olla kanssamme herättävät meissä tunnistamisen ja toiveen luoda jotain ainutlaatuista yhdessä. Vetovoima on luonnon lupaus siitä että tämän henkilön kanssa voisi olla mahdollista olla yhdessä enemmän.

Kesän heräävä valo ja sopivan kumppanin tunnistaminen eivät vielä riitä ihmissuhteen syntymälle. Tarvitaan altis mieli. Ihminen ei rakastu vastentahtoisesti. Prosessi voi kuitenkin olla hankala ja oikukas. Jos henkilöt ovat tahoillaan suhteessa, joudutaan ratkaisemaan monta asiaa. Päätökset syntyvät arvojen, oman moraalimaiseman, nykyisen suhteen tilan ja tunteen voimakkuuden kautta.Joskus rakastuminen toiseen voi havahduttaa henkilön myös näkemään nykyisen puolison uudessa valossa ja suhteen päivittämisen kautta yhteinen matka voi jatkua ja uhkaavasta tilanteesta jää muisto vain. Vaikka tunteet ovat meissä vahvoja, eivät ne saa meitä toimimaan ilman tahtoa. Emme ole vastuussa tunteistamme, vain teoistamme. Ei ihastusta tai himoa tarvitse viedä loppuun saakka, siitä voi nauttia mielen tasolla, iloiten herkästä kehosta ja elämän kauneudesta. Rakkaussuhde on tahtomista, oikein tekemistä ja tekemättä jättämistä.

On valloittavaa että meillä on mahdollisuus aloittaa aina uudelleen alusta. Erosurunkin jälkeen voi rakentaa uuden rakkaussuhteen. Ensin kuitenkin kannattaa vahvistaa rakkaussuhdetta omaan itseensä ja miettiä, mitkä ovat ne luovuttamattomat arvot, joille seuraavalle kerralla aikoo olla uskollinen. Rakkaudella ei ole ikärajaa, rakkaus on meidän kaikkien ulottuvilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti