lauantai 23. toukokuuta 2015

No oletkos sä tapaillut ketään viime aikoina?

Seksuaaliset ongelmat osana eromaisemaa eivät milloinkaan ole erotettavissa vain omaksi saarekkeekseen, vaan linkittyvät läheisyyteen  ja avoimuuteen. Suhteeseen toiseen, mutta myös  itseensä.  Seksin välineellistämisellä kasvatamme railoa toisen äärelle. Kun haluamisesta tai kieltäytymisestä tulee vallankäytönväineitä on vallihauta jo melkoinen välillämme. On helppo projiosida toiseen ihmiseen asioita joita on vaikea nähdä itsessään. Monelle haluttomalle voikin tulla eron jälkeen yllätyksenä se, kuinka täynnä kosketuksen kaipuuta onkaan kun taas ikuinen vonkaaja ei enää näekään mielekkyyttä maailmassa jossa kaikki mahdollisuudet olisivat yhtäkkiä lähellä. Seksi, joka näyttäytyikin vastauksena ja päämääränä on yllättäen pysäyttävä kysymys. Mitä minä haluan? Mitä minä pelkään? Mikä minulta jää piiloon katseeltani? Tunnenko itseni?

Jokainen parisuhteeton eronnut tietää miltä tuntuu kun lähipiiri alkaa säädyllisen ajan kuluttua kysellä uuden mahdollisen rakkauden löytämisestä tai siitä miltä tuntuu viettää villiä sinkkuelämää. Parisuhteeton tila nähdään poikkeustilanteena ja ihminen ilman parisuhdetta kranttuna tai traumatisoituneena henkilönä. Kuitenkin moni valitsee yksinelämisen ihan omasta halusta tai elämäntilanteesta käsin. Rakkautta ei vastusteta mutta sitä ei myöskään jaagata. Joillekin halu elää yksin on luovuttamaton arvo, prioriteetti. Jos omassa elämässä on lapsia joudutaan tilannetta arvioimaan myös siitä käsin. Onko minulla edes aikaa arjen pyörittämisen lisäksi omille henkilökohtaisille tarpeilleni? Saako äidillä tai isällä olla omaa salattua elämää niinä aikoina kun lapset ovat toisella vanhemmalla? Elämää,  josta lasten ei tarvitse tietää? Toiseen ihmiseen tutustuminen kun ottaa aikaa, eikä uutta ihmistä helpolla viedä nopeasti lasten tarkasteltavaksi.
Seksuaalienergia ei rajoitu vain makuuhuoneessa tapahtuviin liikkeisiin vaan on elämänvoimaa, jonka kannattamina saamme aikaan monia hienoja asioita. Luomme, teemme työtä, urheilemme, nautimme elämyksistä. Aivan samoin kuin ihmisillä voi olla rakkaussuhde koko elämää kohtaan eikä ainoastaan yhteen ihmiseen, voi seksuaalisuudestakin nautttia myös yksin. Voi hurmaantua maisemasta, tuntea uidessa veden hyväilyn ihollaan tai viehättyä niityn kukkien keskellä elämästä ja sen kauneudesta. Ihminen, jolla on kosketus luontoon ja aisteihin on myös vapaampi nauttimaan toisen henkilön läsnäolosta kun sen aika on. Katso siis itseäsi rakkaudella ja uskalla myös koskettaa. Tee matkaa itsesi äärelle ja huomaa kuinka paljon sinussa on yhä löydettävää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti