torstai 1. syyskuuta 2016

Miksi valitsit juuri hänet?

Suuri osa ihmissuhteissamme kohtaamistamme kriiseistä on ollut odotettavissamme, vaikka suurinta osaa niistä emme ole halunneet nähdä ennen kuin elämä on tuonut meidät väistämättömän eteen. Uskottomuus, pettymys, luottamuksen menetys, hylätyksi tuleminen. Hetki, jolloin näemme, että meidän tulee astua ulos, vaikka se väistämättä satuttaa rinnalla kulkijaa. Olen monesti miettinyt, kumpi on kipeämpää: jätetyksi tuleminen vai lähtöpäätöksen tekeminen. Molemmista minulla on omaa kokemusta.

Asiakkailtani olen kuullut lukemattomia tarinoita aidan molemmin puolen. Vaikka suurin osa eroryhmiini ja yksityisvastaanotolleni tulijoista on vahvistusta ja uutta suuntaa hakevia jätettyjä, on viime vuosien aikana joukossa ollut yhä enemmän lähtöpäätöksen tehneitä.  Molempien repuissa kivet painavat, mutta eri tavoin.

Sanotaan, että minun haavani tunnistaa sinun haavasi ja siksi ihmisellä on taipumus tuntea vetoa henkilöön, jonka tarina täydentää omaa minämaisemaa, joko kutsuen vielä kerran uudelle kipeälle kertauskierrokselle tai auttaen eteenpäin aiemmin ratkaisemattomien polkujen suunnannäyttäjäksi  Siksi yksi tärkeimmistä asioita eroryhmissä onkin sen pohtiminen, miksi valitsin juuri hänet?

Meissä kaikissa on erilaisia puolia ja tarpeita. Voi olla hämmentävää huomata, kuinka erilaiset ihmiset meitä voivatkaan vetää puoleensa. Hiljattain eräs ystäväni kuvasi, kuinka hän avasi kumppanilleen pääsyn sydämeensä, vaikka egon luoma kuva mahdollisesti puolisosta oli ollut hyvin toisenlainen. Muutama vuosi aiemmin toinen ystäväni avasi samaa asiaa puhuessaan rakastetustaan tällä tavoin: "Minulle oli yllätys, että tässä tämä mies nyt on. Niin toisenlaisena kuin odotin, mutta juuri sellaisena, jota voin ja haluan rakastaa." Joskus toisen näkeminen "uusin silmin" voi avata myös pitkässä parisuhteessa maiseman salaiseen puutarhaan.

Rakkaus on mahdollisuus, joka on luonamme riippumatta siitä kuljemmeko yksin tai pareittain. Siksi on tärkeätä huomata, että syy onnettomuuteesi ei välttämättä ole parisuhteesi vaan omat odotuksesi elämältä ja oma taitosi tehdä itsesi onnelliseksi tai onnettomaksi.Emme valitse tunteitamme, mutta valitsemme tekomme. Sanotaan myös, että ajatuksemme tuottavat tunteita. Mikään ei ole yhdellä silmäyksellä selvää, puolisosi on mahdollisuuksien maailma.

Identiteettikriisi on huonoin syy parisuhteen päättämiseen, harmi vain, että se ymmärretään usein liian myöhään.2 kommenttia:

  1. Ihana ja viisas teksti ♥
    Itse olen käynyt läpi lukuisia kriisejä saman ihmisen kanssa, ja sen isoimman kriisin (avioeron) jälkeen löytänyt kuitenkin yhteisen sävelen, joten allekirjoitan tuon kaiken. Omat kipupisteet, vajavaisuudet, pelot ja ahdistukset ovat usein niitä, jotka ajavat kriiseilemään parisuhteessa. Kun selvittää omat solmunsa, tai ainakin tiedostaa ne, pääsee taas suhteessakin askeleen eteenpäin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos ja hyvää syksyä sinnekin! Kyllä se vaativin suhde useimmilla meistä taitaa olla omaan itseemme. Iloa bloggaukseen Tuula.

    VastaaPoista