maanantai 18. elokuuta 2014

Selviytymispolku juuri eronneelle


1. Uskalla tuntea tunteitasi
Selviytymisesi ja uuteen elämään sopeutumisesi kannalta on tärkeää, että annat kaikille tunteillesi tilaa. Uskalla kohdata myös pelottavat ja kipeät tunteet. Ota aikaa ja käytä tunteiden käsittelyssä apuna esimerkiksi musiikkia, urheilua tai kirjallisuutta.2. Luo rakkaudellinen suhde itseesi olemalla itsesi paras ystävä

Nyt on aika panostaa elämäsi tärkeimpään ihmissuhteeseen. Tutustu itseesi, helli itseäsi, puhu itsellesi kauniisti. Kysy mitä kuuluu, mitä tänään tehtäisiin? Myös itselleen on tärkeä antaa rakkautta. Kun saat itsestäsi parhaan ystäväsi, et ole koskaan enää yksin.

3. Keskity omaan elämääsi
Älä märehdi mennyttä elämäänne loputtomiin. Unohda myös exän elämän kyttääminen. Jos et tiedä mihin muuhun aikasi käyttäisit, niin hanki oma, uusi ja upea elämä.

4. Hae vertaistukea
Ystävienkin kestokyvyllä on rajansa. Paras keskustelukaveri on toinen eronnut. Verkosta löytyy keskusteluryhmiä ja eroseminaareista ja -ryhmistä vertaistukea.

5. Muista että ero on mahdollisuus
Elämä jatkuu. Vaikka nyt voi tuntua siltä, että loppuelämä olisi peruutettu, on kaikki vielä mahdollista. Sinulla on käytössäsi arvokasta elämänkokemusta, joka auttaa sinua luomaan paremman tulevaisuuden. Luota itseesi, niin elämä kantaa sinua.

Polkuni ilmestynyt aiemmin minusta tehdyn haastattelun yhteydessä

1 kommentti:

  1. Kyllä vaan, loistovinkkejä kaikki!
    Itse lueskelin taas viikonlopun aikana Fisherin Jälleenrakennusta. Niin helpottuneena saatoin todeta monen luvun kohdalla, että "done that, been there". Pahimmat kriisit ryvetty ja juuri tässä kohtaa voi sanoa, että kaikella ryvettymisellä ja kamaluudella oli tarkoitus. Nyt uusien mahdollisuuksien ja aavojen ulapoiden äärellä, hyvillä mielin ♥

    VastaaPoista