Näin kuitenkin kävi, olen kirjoittanut tapahtuneesta täällä aiemminkin. Toisen osapuolen, eli lasteni kakkosäidin Tarjan näkemys löytyy HalutOn blogista, jossa sain olla viime viiikon Pinkki pilleri.
Lapset ovat tärkein syy olla edes muodollisissa väleissä eksän kanssa, mutta kyllä jotkut lapsettomatkin pysyvät toistensa elämässä. Tärkeää on kuitenkin ensin ottaa kunnolla irti, Parisuhteesta ei siirrytä ystävävaihteelle käsi kädessä, ensin pitää tehdä tunteiden raivaustyö ja se vesakko on todennäköisesti molemmille eri tavoin haastava. Yleensä se edellyttää reilun pituista jaksoa, jossa ollaan erillään toisesta niin hyvin kuin mahdollista ja hoidetaan pakolliset asiat esimerkiksi sähköpostein tai viestein. Jättäjä ei voi millloinkaan olla jätetyn hoitaja. Tällaisen suhteen käyttövoima kun useimmiten on jättäjän syyllisyydessä ja jätetyn toiveessa, että toinen vielä harkitsee jäämistä. Irrottautuminen pitkittyy ja monimutkaistuu.
Kun lasteni isästä ja minusta tuli noin kolmantena vuonna eromme jälkeen kaverit, sain usein vastata kysymykseen miksi oikein erosimme, kun tulemme niin hyvin toimeen? Vastaukseni oli, etteivät eron syyt olleet mihinkään muuttuneet, ystävyys sopi meille vain paremmin.
Yhteinen ystävyys, edes kaveruus, ei onnistu ilman molempien halua, siinä mielessä tilanne on sama kuin parisuhteessakin.Uusi lähentyminen edellyttää ennen kaikkea sitä, että on työskennellyt oman eronsa läpi. Parisuhteessa ei voi milloinkaan laittaa toista vastuuseen omasta onnellisuudestaan. Ajattelen niin, ettei myöskään eron jälkeen voi asettaa toista yksin vastuuseen omasta onnettomuudestaan. Tunteita ei voi, eikä saa kieltää. Sinulla on oikeus tuntea kaikki tunteet läpi, mutta sinulla on velvollisuus itseäsi kohtaan olla omalla puolellasi, vahvistua ja löytää elämälle uusi merkitys. Siihen tarvitset uskoa ainakin itseesi, toivoa tulevaisuutta kohtaan ja kykyä nähdä, ettei rakkaus elämästä hävinnyt, vaikka suhde päättyi. Ero on aina myös mahdollisuus.
Eron jälkeinen ystävyys ei kuitenkaan ole mikään yleinen tavoitetila, sinulla on toki oikeus päättää, mikä suhteesi on entiseen puolisoosi tai onko sitä ollenkaan välillänne.
Eron jälkeinen ystävyys ei kuitenkaan ole mikään yleinen tavoitetila, sinulla on toki oikeus päättää, mikä suhteesi on entiseen puolisoosi tai onko sitä ollenkaan välillänne.
Kuinka erosta selviää? Marikan vinkit löydät Hidasta elämää -sivustolta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti