maanantai 9. heinäkuuta 2018

Kaihon ja rakkauden lempeä kesäkumppani

Susanna Erätulen kirjoittama Etsijän kirja sisältää vain rakkaudellisia sanoja. Se kutsuu lukijan ikuisten kysymysten äärelle, lohduttaen ja antaen uusia näkökumia. Erityisen viehättävää on Susannan taitoa kutoa kauniita lauseita isoista oivalluksista. Lukijana minusta tuntuu, kuin katsoisin Susannaa silmiin hänen tekstinsä kautta. Kuin kuulisin hänen lukevan minulle tekstiään ääneen. Kirjoittaja on lähellä ja koskettavan aito.

Luin kirjan tänä aamuna junassa matkalla mökilleni, jossa olen viettänyt kaikki lapsuus- ja nuoruuskesäni. Viimeisestä vierailusta lapsuusmaisemiin on kulunut  jo seitsemän vuotta.  Minun on vaikea uskoa sitä, henkisesti en ole milloinkaan vieraantunut rakkaasta kesäkodistani.

Tässä kohtaa omaa elämääni, suurten myllerrysten keskellä, en olisi voinut valita mukaani parempaa luettavaa. Susannan kuvaukset äitiydestä, rakkauden suunnattomasta voimasta, valintojemme merkityksistä, elämän lahjoista ja niistä luopumisesta, henkisyydestä ja suhteesta omaan itseen tulivat lähelle, saivat kyyneleet valumaan ja sydämeni liikahtamaan. Muistin asioita, joita en ole vuosiin pohtinut. Tunsin kiitollisuutta ja kutsumusta.

Susanna on kirjailija, äiti, puoliso  retriitinohjaaja ja lisäksi opettaja. Hänelle on hieno lahja ilmaista asioita viereltä rauhallisesti näyttäen, ei päsmäröiden. Turva ja lämmin läsnäolo ovat kirjan kaikilla sivuilla aistittavissa. Jos tunnet sisälläsi kutsumuksen lähemmäksi itseäsi, niin tämä kirja todennäköisesti auttaa sinua matkallasi.

Etsijän Kirja kuuluu Hidasta elämää –kirjasarjan Premium-teoksiin. Se on kaunis lahjakirja, jonka taitossa on otettu huomioon tekstin sanoma. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti