torstai 9. elokuuta 2018

Eroaminen ei ole merkki epäonnistumisestaUskallatko elää ja rakastaa? Hyvä, jos näin on. Upeaa, jos osaat tehdä myös oikean johtopäätöksen silloin, kun suhde ei enää toimi yrityksestä huolimatta. Moni pelkää tehdä eropäätöstä, koska ajatus siitä, että valinta on väärä, saa pelkäämään tulevaa. Elämässä ei kuitenkaan ole oikeita ja vääriä valintoja. Vain vaihtoehtoja, jotka tuottavat erilaisia tulevaisuuksia. 

Muistan kuinka vuosia sitten eräs eroryhmäläiseni muistutti minua, että kaikki ryhmässä olevat eivät ole eronneet rakkaussuhteesta. Yhteen mennään yksinäisyyden pelosta, perheenperustamisen halusta, koska on jo aika vakiintua tai siksi, koska muutkin tekevät niin. Myös syyt olla eroamatta voivat johtua ulkoisista syistä: Ihminen voi pelätä, mitä hänestä ajatellaan. Meneekö uskottavuus työpaikalla? Tuomitaanko hänet luuseriksi? Mitä tapahtuu, kun ydinperheen turvallinen fasadi tipahtaa meidän ja ulkopuolisten välistä?

Hyvä perhe-elämä tai riittävän hyvä parisuhde merkitsee eri ihmisille erilaisia asioita. Syyt siihen löytyvät pitkälti arvoistamme ja asenteistamme, mutta myös siitä, mitä kaipaamme kumppanilta ja perhearjelta. Jos toiveet ovat hyvin erilaiset, on vaikeuksia yleensä luvassa. Jos tahtoa on tarpeeksi, niihinkin voi löytyä ratkaisu. Jos kuitenkin huomaat olevasi onneton ja yksinäinen, eksynyt sivuhenkilöksi toisen ihmisen elämään, voi olla hyvä miettiä missä mennään ja millä hinnalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti