tiistai 9. syyskuuta 2014

Mehiläiskuningatar, riikinkukko ja muut itsetunnon latistajat


Free Digital Pictures/Gualberto107
Ihminen kohtaa toisen aina omista odotuksistaan käsin ja jos et ole erityisen odotettu, saatat joutua myös itsetunnon latistajan armoille. Heihin ei voi olla elämässä törmäämättä, mutta heidän kynsiinsäkään ei kannata jäädä. Sinä voit poistua paikalta sankarina. Tässä listaus muutamasta kohtaamastani ja varmasti sinullekin tutusta arkkityypistä, joiden jäljiltä voit tuntea olosi hetkellisesti noloksi. Mutta hei, jos toinen kohtelee sinua huonosti siksi että tarvitsee sinun mitätöimistäsi oman egonsa pönkitykseen, et sinä ole silloin syyllinen. Mehiläiskuningatar on nainen, joka on tottunut olemaan keskipisteenä, mieluiten miesten, mutta kyllä hän ihailevat naisetkin suvaitsee, jos he eivät uhkaa hänen asemaansa. Hän ei välttämättä ole joukon hehkein kaunotar, mutta on oppinut elämässään käyttämään muita avujaan, esimerkiksi nokkeluuttaan tai karismaansa saadakseen haareminsa, jota hän tarvitsee tunteakseen olonsa viihtyisäksi. Siihen ei useinkaan muut naiset mahdu, jollei heillä ole hänelle annettavanaan jotain erityistä lisäarvoa. Saatat olla mehiläiskuningattaren reviirillä, jos tämä joukon keskipiste kohtelee sinua kuin ilmaa, katselee lävitsesi, eikä ole kiinnostunut edes kohteliaisuudesta ottamaan sinua mukaan keskusteluun. Saatat saada myös arvioivia, hieman tympeähköjä katseita.

Ratkaisu: Jos pystyt ohittamaan mehiläiskuningattaren yritykset sinun poistamiseksi paikalta ja keskittymään muuhun seuraan, niin hyvä. Jos taas pistin on liian liki, niin kannustan vaihtamaan seuraa. Älä missään nimessä rupea myymään itseäsi kuningattaren haaremiin, sinä olet enemmän arvoinen.


Riikinkukko on lahjakas henkilö joka tietää olevansa lahjakas, muttei välttämättä ole saanut kaikkea huomiota maailmalta mitä ansaitsee ja haluaa, vaikka pyrstö onkin komeasta tanassa kaikkien näkyvillä. Hän on mielellään ystäväsi niin kauan kun saa ihailua ja mahdollisuuksia kauttasi, mutta ei ole saatavilla kun sinä tarvitset apua tai kaveria, silloin pylly on jo sinua päin ja kukon mahdollisuuksia etsivä katse jo toisaalla.

Ratkaisu: Opi kerrasta, koska tunnet jo henkilön. Älä hakeudu Riikinkukon hoodeille toistamiseen, äläkä luota hänen apuunsa.


Kultainen noutaja, suloinen lurppasilmäinen pallero on parhain ystäväsi, niin kauan kuin kuulut sen laumaan, koska niin kauan sinusta on hänelle hyötyä ja tehtävää. Kultsi palkitsee sinut hymyllään kun taputat sitä ja puolustaa sinua kun olet vaarassa. Voit erehtyä jopa ajattelemaan, että kuulut sen ystäviin. Mutta tiimin ja ystävyyden välillä ei ole välttämättä yhtäläisyysmerkkejä. Huomaat sen kun menet eteenpäin ja reviirialue vaihtuu. Noutaja on heimouskollinen. Se, jota luulit ystävyydeksi, olikin sen tehtävä.

Ratkaisu: Anna Kultsille anteeksi, vain lauman sisällä esiintyvä uskollisuus on luonteenpiirre, ei valittu ominaisuus. Nauti yhteisistä muistoistanne, niitä ei kukaan voi ottaa pois.

Strutsi meuhkaa ja pöyhkeilee, hän on niin korkealla, ettei näe maanpinnalle ja jos joskus yrittääkin, ei se onnistu, vaan pää uppoaa helpolla hiekkaan. Strutsin tapaat usein asiantuntijatehtävissä mittailemassa arvoaan tai vartioimassa takapihaansa, jottei siellä pelattaisi pallopelejä tai kulkisi väärän taloyhtiön ihmisiä.

Ratkaisu: Strutsi saa sinut tuntemaan pienuutta ja pelkoa kokonsa ja äänensä takia, mutta kun katsot strutsia silmiin, pelkosi kyllä häviää. Näet, ettei tosiasiassa mitään pelättävää ole, koska suuren strutsin sisällä elää pieni turvaton ihminen.


Kommenttikenttään saa mielellään jakaa myös muita olioita, joista sinulla on kokemusta elämäsi varrelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti