perjantai 1. elokuuta 2014

Mitä toivoisin?

 
Luin tänään päiväkirjaani vuosilta 1981-1984. Juuri kun olin kirjoittanut muutamia päiviä sitten blogiini kuinka paljon olenkaan muuttunut nuoruusvuosistani, löysin Marikan, joka ei juurikaan ollut muuttunut. Mikä ihmeellisintä,  sain todistaa kuinka suurimmat toiveeni todella ovat toteutuneet tähän päivään mennessä. En haaveillut neljätoistavuotiaana häistä tai ikuisesta rakkaudesta. En ollut kiinnostunut muodista tai kauneudesta. Olin huolissani ihmissuhteistani, ystävistäni, maailmasta. Siitä kuinka vaikeaa ihmisten on ymmärtää toisiaan sanoista huolimatta. Olin myös intohimoisen ihastunut, mutta hetken hurmassa, vailla toivoa huomisesta. Poika ei tainnut koskaan saada tietää tunteistani, vaikka aikuisillle osa niistä näkyikin. Pojan mummo ajoi minut pois. ”Kyllä minä tiedän mitä sinä täällä kyttäät.”  Emme olleet toisiamme edes käsistä pitäneet. Itkin koko kahdeksantuntisen matkan landelta himaan.

Kirjoitin myös eläimistä, siteerasin Odysseiaa (jonka Penelopeen samastuin),  ja kerroin perheestäni ja kissoistani. Paheksuin kavereiden tupakanpolttoa, suunnittelin joululahjojen ostamista, pohdin voimakkaita tunteitani ja ihmissuhteitani . Ihmettelin ihmisten huonoa käytöstä. Eräälle sivulle olin piirtänyt pilakuvan, jonka alla lukee: ”Tyhmä ihminen. Esim. Noora ja Teija”.
Se suurin toive, se kirjoitettiin kirjaan useaan otteeseen ja se oli osoitettu Jumalalle, jota kohtaan tunsin suurta vetoa. Toivoin siinä kahta lasta, tyttöä ja poikaa. En muistanut asiaa enää kun laitoimme lapsemme tilaukseen häämatkallamme vuonna 1994. Sakkea odottaessanikin luulin odottavani toista tyttöä. En tiennyt että toiveeni oli otettu vastaan jo kauan sitten. Siitä kiitän tänään ja uskon yhä  samalla lapsenuskolla maailmankaikkeudelle jättämiini tilauksiin kuin silloin.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti