maanantai 24. marraskuuta 2014

Valot päälle ja maailmaan


Ihmissuhteet ovat vuorovaikutuksen tulosta. Yhteys syntyy luottamuksesta, uskalluksesta avautua toiselle. Tämä ei tapahdu hetkessä. Tarvitaan sanoja, kokeilua, arvojen punnitsemista. Mitä enemmän on kipua taustalla, sitä vaikeampaa voi olla luottaa toiseen. Joskus naamio voi olla niin vahva, että tarvitaan paljon aikaa sen riisumiseen, siinä mitataan tahtoa ja uteliaisuutta, kunnioitusta ja ihastumisen vahvuutta, tietenkin.

Ihmiseen tutustuessa on merkitystä sille kuinka valmis on katsomaan toista ilman ennakko-odotuksia ja kuinka valmis on luopumaan niistä kun toinen avaakin odottamattomia maisemia. Ihminen voi menettää hetkessä ulkoisen kauneutensa tölväistessään typeryyksiä. Ja toisinkin päin tapahtuu, joskus ryhmän ulkoisesti huomaamattomin viettelee sinut älykkyydellään, joka taianomaisesti myös pukee henkilön sana sanalta tilan seksikkäimmäksi henkilöksi.  Niinkin voi käydä että arvioit toisen aivan väärin, luotat ja avaudut,  mutta hän vetää maton altasi. Silloin täytyy ottaa aikalisä, etsiä käsiin parhaat kaverit sparraamaan itsetunto kuntoon, oikaista kraka tai lisätä huulipunaa ja hypätä uudelleen kehiin.

Viime aikoina eroryhmissäni on keskusteltu paljon Tinder-treffeistä. Osa pitää sovellusta mainiona keveänä tapana tutustua ihmisiin, osalle naamaplärääminen on aivan liikaa. Monilla on kokemuksia siitä miten on tullut heivatuksi kesken keskustelun kun parempaa seuraa on tullut tarjolle, mutta niinkin on käynyt, että  joku on löytänyt rakkautta. Omalla asenteella on Tinder-mailmassakin merkitystä. Määrittelemme hirveän mielellämme asioita, se auttaa maailman hahmottamisessa: Ravintolasta ei voi löytää ketään, ekoilla treffeillä ei saa mennä sänkyyn, verkosta löytää vain huijareita, Tinderissä on pinnallisia ihmisiä. Kuitenkin, elämä on paljon ihmeellisempää. Vaikka todennäköisyyslaskelmilla voisi piirtää millaisia graafeja vain, se voit olla sinä joka rakastut kaupungin kuumimmassa iskupaikassa. Se voi olla "hän", jonka kuvaa jäät tuijottamaan sohvallasi illalla puhelimesi ruudulta. Tiedän useita onnellisia pareja joiden rakkaustarina on alkanut ravintolasta. Stadin maineikas mummotunneli on ollut monelle tuntemalleni eronneelle aarreaitta.

Tavatakseen ihmisiä pitää mennä ihmisten joukkoon. Olla rohkea, avata keskusteluja. Laittaa valot päälle. Varjoissa kulkevaa kulkijaa ei huomata. Netissä voi huijata aivan samalla tavoin kuin oikeassa elämässä. On aivan mahdollista että seuraava ihastuksesi satuttaa sinua, mutta voi myös käydä niin että löydät jotain arvokasta, ihmisen joka oikeasti haluaa tutustua sinuun ja sinä häneen. Tutkimusmatka toiseen on aika myös löytöretki itseen. Vaikka olisit pettynyt ihmissuhteissasi, älä anna kokemusten riistää sinulta mahdollisuutta uuteen parisuhteeseen, jos sitä toivot.

Kalevan toimittajan Tinder-kokemuksia voit lukea täältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti