maanantai 24. marraskuuta 2014

Eron jälkeen: Kuinka viestiä eksän kanssa riitaantumatta

Parisuhteen päättyminen nostaa pintaan monenlaisia tunteita. Käytännön asioiden selvittäminen ja lapsiin liittyvistä asioista sopiminen voi tuntua alkuun hankalalta. Tärkeää on muistaa, että ainoa asia johon todella voit välillänne vaikuttaa on oma käytöksesi ja ajatuksesi. Tunteet tulevat ja menevät, mutta meidän ei tarvitse olla niiden armoilla. Kuten hyvään avioliittoonkin, niin hyvään eronjälkeiseenkin elämään tarvitaan molempien puolisoiden hyvää tahtoa ja yhteistä yritystä saada arki sujumaan. .Tässä avuksesi lista asioista, jotka voivat olla apunasi taiteillessasi entisen rakastetun kanssa uudenlaisessa elämäntilanteessa eteenpäin.
 1. Kirjatkaa tärkeät asiat sopimuksiin
  Elämäntilanteet vaihtuvat ja suullisesti sovitut asiat helposti unohtuvat. Yhteisen näkemyksen varmistamiseksi on asiat hyvä laittaa paperille, se on molempien etu.
 2. Älä provosoidu
  Jos eksäsi on hankala, pyri olemaan provosoitumatta. Muista myös ettei sinun tarvitse heti vastata vaikeisiin kysymyksiin, ota aikalisä ja lupaa palata asiaan myöhemmin.
 3. Ennakoi tulevat tilanteet
  Tunnet kyllä eksäsi, käy siis läpi mielessäsi kuinka mahdollinen keskustelunne etenee, mieti valmiiksi kuinka voit välttää yhteenotot. Älä ota yhteyttä väsyneenä tai stressaantuneena.
 4. Turvaudu sähköpostiin
  Kun on hankalaa kohdata kasvotusten tai tunteet helposti läikkyvät yli, käytä sähköpostia, jossa käsittelet asiat asioina ilman muita kiemuroita. Jos eksäsi yrittää ujuttaa mukaan manipulointia tai haastamista, tuo selkeästi esille että et lähde siihen mukaan ja haluat käsitellä viesteissänne vain pakollisia asioita. Sinulla ei tarvitse ottaa vastaan toisen hyökkäyksiä tai syyllistämistä.
 5. Muuta itseäsi, älä toista
  Ikuinen ohje toimii tässäkin, paras tapa helpottaa omaa tilannetta on omaan asenteeseen ja käyttäytymiseen vaikuttaminen.
 6. Lopeta veivaaminen
  Asioiden puimisella on aikansa, mutta jossain vaiheessa asiat voivat jäädä junnaamaan paikalleen ja katkeruus pääsee kukoistamaan. Jos sinun on vaikeaa löytää uutta suuntaa tai mitään hyvää uudesta elämäntilanteestasi, hae apua ammattilaiselta tai lähde mukaan eroseminaariin. Kavereiden jaksamisella on rajansa, mutta vertaisryhmästä löydät ihmisiä, jotka jaksavat keskustella asiasta kanssasi.
 7. Ota oma uusi elämä haltuusi
  Paras merkki  siitä että pääset eteenpäin on se, että alat kiinnostua omasta elämästäsi enemmän kuin eksän uudesta elämästä. Teillä molemmilla on oikeus rakentaa omaa uutta tulevaisuuttanne rauhassa tahoillanne. Ero ei ole vain menetys, se on myös uuden elämän mahdollisuus.
 8. Pyydä anteeksi
  Kun mokaat, pyydä anteeksi, sillä voi olla ihmeitä tekevä vaikutus.
 9. Jousta tarvittaessa
  Kun olet valmis joustamaan arjen aikatauluissa ja yllättävissä tilanteissa, saat todennäköisemmin itse myös apua sitä tarvitessasi.
 10. Kun mikään ei auta
  .
  Eron jälkeiseen vihanpitoon ja asioiden hankaloittamiseen riittää se, että vain toinen heittäytyy ilkeäksi, silloin mitkään omat joustot tai yrittäminen eivät auta. Jos sinusta tuntuu että olet keskellä mielivaltaista peliä ja alat uupua arkeesi, hae rohkeasti apua asiantuntijoilta, voit pyytää apua vaikkapa Eroneuvosta

Kuva: Free Digital Picures: Smarnad

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti