perjantai 25. toukokuuta 2018

Rakastumisen merkitys

Se kuinka suhtaudut rakkauteen ja mitä merkityksiä sille annat, vaikuttaa paljon siihen, kuinka huuman haihtuminen vaikuttaa parisuhteeseenne. Siksi onkin tärkeää olla tietoinen, mitä rakkaus juuri sinulle merkitsee ja mitä se merkitsee kumppanillesi. Jos rakastumisen kokemus on ollut lähinnä seksuaalista vetovoimaa, voi olla iso pudotus arkeen, joka koostuu kovin monesta muustakin osa-alueesta. Jos taas sitoutumiselle on antanut muitakin merkityksiä, kuten kumppanuuden tai yhdessä kasvamisen, ei hormonimyrskyn laantuminen ole niin pelottavaa, eikä tulevaisuus näyttäydy lattealta.

Ei ole ihme että 60% eroista on perheissä, joissa on alle kouluikäisiä lapsia. Kokemus vetovoiman hiipumisesta osuu vuosiin, jotka ovat kuormittavia jo arjen tasolla. Voi olla vaikeaa hyväksyä elävänsä elämää, jota ei toivonut tulevaksi. Mutta harvoin eroaminen on ratkaisu siihen, että omat onnentaidot ovat kadoksissa.

Mielekäs elämä kumpuaa siitä, että elää arvojensa mukaista elämää ja tunnistaa mitkä asiat saavat tyytyväiseksi. Logoterapiassa ajatellaan, että onni ei ole koskaan päämäärä, vaan oheistuote, kun elää omia arvojaan todeksi. Mitä varten sinä elät? Mistä haaveilit kuin sitouduit puolisoosi? Haluatko rakastaa häntä silloinkin, kun et saa häneltä mitä haluat?

Seksuaalista vetovoimaa on mahdollista pitää yllä suhteessa läpi vuosien. Annettuna se tulee harvojen kohdalle, vaan siitä pitää huolehtia. Hoida siis suhdettanne niin, että teillä molemmilla on siinä hyvä olla, mutta pidä kiinni myös omasta elämästäsi ja tilastasi. Onneaan ei voi ulkoistaa. Intohimoon kaivataan  aina myös erillisyyttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti