sunnuntai 20. toukokuuta 2018

Saisiko olla parempaa seksiä?


Ihastuttava tietokirjailija, seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen kokosi yhteen parhaat oppinsa seksin parantamiseen. Kyseessä ei ole kuitenkaan vain pareille tarkoitettu asentokirja, vaan teos sopi myös sinkuille tai ihmisille, jotka ovat usean ihmisien kanssa suhteessa. Eikä kirjassa keskitytä kehollisiin tekniikoihin vaan lähinnä siihen, mitä mielessämme tapahtuu. Avoimen keskustelun voima, tieto siitä, mitä toinen haluaa ja ennen kaikkea oman seksuaalisuuden tunteminen ja ymmärtäminen ovat kirjan tärkeimmät sanomat.

Provosoiva nimi kannustaa lukemaan, mutta melkein heti muistutetaan, ettei seksiä pitäisi suorittaa. Kun jaagaat enemmän orgasmeja, voit eksyä kaikesta muusta hienosta, jota matkan varrella tulee vastaan. Oman kehon ja mielen tunteminen on parasta, mitä voit itsellesi antaa, kun haluat parantaa seksielämääsi.

Kirja laajentaa seksiin liittyviä käsityksiä myönteisessä sävyssä ja kutsuu lukijan innostumaan aiheen pariin. Seksuaalisuus on valtavasti enemmän kuin seksiä ja seksuaalisina olentoina meillä on jokaisella oma ainutlaatuinen tapamme ilmaista sitä. Jotkut asia ovat annettuja, mutta useisiin aisoihin voimme vaikuttaa.

Seksi on useimmiten osa parisuhdetta ja siihen liittyy paljon odotuksia. Seksuaalisuutta ei voi kokonaan irrottaa suhteen muusta puolesta. Sanotaan, että ihmiset, jotka ovat tyytyväisiä yhteiseen seksielämäänsä, ovat tyytyväisiä myös muuhun suhteeseensa. Kuitenkin, vain pyrkimys parantaa seksielämää harvoin muuttaa muutoin toimimatonta suhdetta paremmaksi. Seksi on onneksi myös sinkkujen onni. Itsetyydytys on takuuvarmaa turvaseksiä ja pitää mielen ja kehon onnellisena. Kunhan sen harrastamiseen ei liity vaikeita tunteita. Jos liittyy, kannattaa asiasta puhua ammattilaisen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti