sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Muutos on myös luopumista

Image courtesy of Feelart/FreeDigitalPhotos.net
Elämänmuutos on outo sana. Se sisältää oletuksen siitä että tapahtuu jotain poikkeuksellista. Kuitenkin elämä on jatkuvaa muutosta, eikä huominen ole koskaan vain uusi eilinen.Ei ainakaan pitäisi olla, koska silloin on eksynyt pois suuren lahjan, oman elämänsä ääreltä.

Muutos on vaikeaa, koska siihen liittyy luopuminen. Jotta jotain uutta voisi tulla tilalle, täytyy sille tehdä tilaa. Vaikeinta onkin usein siirtyminen uutta kohti, koska muutos ei tapahdu hetkessä, ainakaan useimmissa tapauksissa. Ihminen on malttamaton, haluaisimme asioiden tapahtuvan nopeasti ja suorittaa myös kasvun vaiheet. Kasvulla on aina oma kautensa, jota on vaikea nopeuttaa. Sinä muutut joka hetki, kehosi ja mielesi käy vuorovaikutusta maailman kanssa. Olet olento, joka reagoi elämänsä säänmuutoksiin ja kohtaamisiin muiden olentojen kanssa. Synnyt, kasvat, vanhenet ja kuolet. Olet osa maailmankaikkeutta riippumatta siitä mihin uskot tai uskotko mihinkään.

Ihminen löytää aina halutessaan perusteluja sille miksi ei ole mahdollista päästä haluamaansa päämäärään. Tällainen ajatus on samalla myös itseään toteuttava ennuste. Suurimmat selitykset muutoksen mahdottomuudelle löytyvät yleensä itsen ulkopuolelta, muista ihmisistä, yhteiskunnasta, rahasta, lähimmäisistä. Näin ei tarvitse ottaa vastuuta itsestä,  kokeilla omia siipiään. Kuinka ne vahvistuisivat jos ei anna niille harjoitusta? Jos kuitenkin aiot vastata elämälle kyllä, niin muista seuraavat asiat.

 • Olet itsesi paras sparraaja kun alat kohdella itseäsi kauniisti ja kannustaen.
 • Älä odota ihmettä hetkessä, vaan anna ajan olla liittolaisesi.
 • Tavoitteet ovat parhaita kumppaneitasi, ne ovat kuin haltijakummeja, jotka odottavat tuntemattoman tien päässä valmiina kurpitsavaunujen kanssa.

2 kommenttia:

 1. Kiitos hyvästä blogista ja tästäkin tekstistä. Olen löytänyt täältä hyviä oivalluksia ja luulempa, että joudun kahlaamaan läpi kaikki postaukset :)
  Linkitin tämän tekstisi myös omaan postaukseeni muutoksiin liityen.

  VastaaPoista
 2. Moi Tuula! Kiitos sinulle mukavista terveisistä jotka tulivat sopivasti vapuksi perille. Käyn lukemassa kirjoituksiasi. Kevätvaloa!

  VastaaPoista