perjantai 18. huhtikuuta 2014

Mihin elämä kutsuu sinua?

Sanotaan että ihminen sinnittelee vaikeassa elämäntilanteessa siksi niin pitkään, että mahdollinen tuntematon muutos on pelottavampi kuin ennalta tuttu kipu. Pelko ruokkii jämähtämistä ja veivaamista, työntää päätöstä kauemmaksi tulevaisuuteen. Jotkut keräävät rohkeutta ja käyvät nuuhkaisemassa ilmaa oven ulkopuolella mutta palaavat nopeasta takaisin, koska maisema on tuntematon. Tommy Hellsten kirjoittaa tästä "tutun tunkion" -nimellä, hän kuvaa kuinka ihminen mieluummin kaivautuu tuttuun ummehtuneeseen, mutta niin kotoiseen läjäänsä, koska sen hajut ovat tuttuja ja lämpö lohduttavaa. Ulkomaailma on liian uhkaava, liikaa ilmaa, liian paljon mahdollisuuksia. Eikä mitään takeita, että lopputulos olisi yhtään parempi.

Hidasta elämää -sivuston perustaja ja ylläpitäjä, monien taiteilijoiden kanssa työskennellyt Pequ Nieminen kirjoitti kerran:

En usko että karisma tulee sattumalta syntymähetkellä. Pidän karismaa synteesinä, joka muodostuu kovasta työnteosta yhdistettynä oman elämäntehtävän toteuttamiseen. Tekemisestä huokuu rauha ja ilo, se saattaa näyttää jopa helpolta mutta on todellisuudessa seurausta äärimmäisestä sitoutumisesta omaan tekemiseen ja visioon. Tekeminen ohjautuu syvemmältä kuin vain mielen pintakerroksista, se lähtee intuitiosta ja lopulta sydämestä.

Pequ kiteyttää hienosti omat ajatukseni samasta asiasta. Heittäytyminen omien lahjojensa valtaan on aina rohkeutta eikä rohkeutta ole pelottomuus vaan se, että tekee vaikka pelkää. Milloinkaan ei ole myöhäistä ottaa omia vahvuuksiaan käyttöön tai lähteä etsimään niitä. Sydämestä nouseva tekemisen iloa kiittää tekijäänsä. Tekemisen ei tarvitse olla välttämättä elannon ansaitsemista, vaikka joskus harrastuksesta voikin tulla työ. Myös vapaaehtoistoiminta ja kaikenlainen luominen antaa mahdollisuuden oman intuition kuuntelemiseen, sydämellä tuntemiseen ja karisman kasvattamiseen.

Logoterapiassa kysytään: Mitä elämä kysyy minulta? Jos jätät vastaamatta tuohon kysymykseen uudelleen ja uudelleen siksi että pelkäät, voit ohittaa monia kauniita mahdollisuuksia, joita elämä on suunnitellut juuri sinua varten. Pequ puhui tekstissään tästä ihmisen elämäntehtävänä. Ihminen tuntee vetovoimaa sellaisiin asioihin, joissa hän on hyvä, joilla on hänelle tärkeä viesti. Kun kuuntelet mihin elämä sinua kutsuu, kuulet kyllä itsestäsi nousevan vastauksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti