torstai 27. maaliskuuta 2014

Kun eksästä kasvaa ystävä ja eksän tyttöystävästä kaveri

Uuden ajan liitto
Kun eksästä kasvaa eron jälkeen ystävä, aiheuttaa se helposti ympäristössä isoa ihmetystä ja ankaraa epäluuloa. Minua ja entistä aviomiestäni on mm. epäilty salasuhteesta. Moni on myös ihmeissään miksi me olemme eronneet kun kaveruus kerran sujuu? Yeensä kyselyt loppuvat nopeaan,  kun kerron etteivät eron syyt ole mihinkään muuttuneet. Parisuhde on eri asia kuin ystävyyssuhde ja sillä on omat lainalaisuudet.

Vielä suurempaa ihmetystä saa osakseen, kun ystävystyy eksän uuden ja/tai entisen naisystävän kanssa.  Minulle on käynyt näin, itse asiassa kaksi kertaa. Kummallakin kerralla lämpenin varsin hitaasti, mutta varmasti. Ensimmäisellä kerralla suhde oli alkuun päästessään niin kiinteä että eksä epäili meitä jopa rakastavaisiksi. Toisen daamin kanssa olemme alkuun päästyämme kehitelleet monenlaista liiketoimintaa. Hedelmällistä, hassua ja hienoa. Ehkä on sanomattakin selvää, että tunnemme kaikki myös toisemme ja vietämme silloin tällöin aikaa yhdessä. Big Family.

On oikeastaan aika luonnollista että näin kävi. Yhdistäähän meitä kaikkia eksän pettämätön maku. Ehkä myös me naiset olemme sopeuttamiskäyttäytymiseltämme samankaltaisia. Tiedän ettei tällainen kuvio ole ainutlaatuinen. Uudessa, ydinperheen jälkeisessä maailmassa on monenlaista uusperhettä ja suhdetta, olen kuullut vastaavista virityksistä aiemminkin ja monista muunlaisistakin. Vaikka kaikkien tavoite ei ole ystävystyä eksän uuteen tai eksän eksään, on onnistumisen avaimet siihen kuitenkin halukkaille helposti ulottuvilla: Käsittele erosi, tunne tunteitasi, ota aikaa niin paljon kuin tarvitset, kunnioita omia ja  toisen rajoja ja kohtele itseäsi kunnioittaen.  Vaikka siitä ei heti tai milloinkaan ystävyyttä syntyisikään, huomaat että voit itse paljon paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti