sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Meillä kaikilla on mahdollisuus luoda arjentaikaa

Kuten maailmakin aukeaa eri silmin eri lailla, on jokainen ihmissuhdekin taideteos, jota voi ymmärtää vain sen kokijat.  Eri puolesi pääsevät oikeuksiin kun olet vuorovaikutuksessa puolisosi, kärttyisän duunikaverisi tai parhaan kaverisi kanssa. Sen takia kannattaa olla tarkka keiden seurassa elämäänsä viettää, olemme vastuussa itsellemme omasta hyvinvoinnistamme.

Asenteeseen pystyy vaikuttamaan monin tavoin. Voi puskea itseään epämukavuusalueelle, opetella pääsemään eroon ikävästä veivaamisesta ja suuntautua tavoitteellisemmin elämäänsä, pitää kiitollisuuspäiväkirjaa, haastaa itsensä puhumaan tuntemattomalle. Kynnyksen yli päästessä asiat usein lähtevät helpommin etenemään, koska pelottavin asia on takana.
Jos sinun on vaikea olla sosiaalinen, mutta sitä odotetaan sinulta, voit myös kokeilla roolin ottamista. Ajattele itsesi avoimeksi, hymyile jo valmiiksi ennen kuin astut huoneeseen joka on täynnä vieraita ihmisiä. Kuvittele olevasi  koollekutsuja, jonka tehtävään kuuluu muiden kanssa keskustelu. Pidä mukanasi vaikka pieniä esineitä joita annat lahjaksi ja joihin liittyy tarina, kerro miksi haluat esineen antaa.
Sinäkin voit luoda arjentaikaa. Elämä itsessään on upea lahja, joka antaa meillä hienot mahdollisuudet itsemme toteuttamiseen. Siihen ei tarvita rahaa tai valtaa. Innostus ja rakkaudellisuus riittävät. Mistäkö niitä saa? Hyvin läheltä, itsestäsi. Mieti mitkä asiat ovat sinulle merkityksellisempiä, mitä haluat antaa maailmalle jotta se olisi parempi paikka elää meille kaikille. Sillä se mitä annat maailmalle, annat samalla itsellesi. 
Olisitko arvannut että kuvassa on kompostorin sisäkansi, johon pakkanen on luonut taideteoksen? Kaikki ei ole aina sitä miltä näyttää. (Kuva: Maija Sinisalo, lupa julkaisuun annettu)
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti